Állandóhelyűállomás-adatlap a belvízi- és tengeri mozgószolgálati kérelmekhez

Legutóbb frissítve: 2022. július 4.

Az állandóhelyű állomáson létesítendő vagy létesített minden rádióberendezésről egy példány űrlapot kell kitölteni. A kitöltött űrlapot kell csatolni frekvenciakijelölés és rádióengedély kérelemhez.

Az űrlap Acrobat Reader ingyenes szoftverrel (letölthető az www.adobe.com web oldalról) kitölthető.

Természetesen ez az űrlapfajta csak csekély támogatást tud nyújtani (legördülő mezők) a megfelelő kitöltéshez, így az űrlap helyes kitöltése kizárólag a felhasználón múlik.

Kérelmek Benyújtása: Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL törvény 35. § (2) bekezdése szerint „Ha törvény vagy kormányrendelet másként nem rendelkezik, a kérelmet a hatósághoz írásban vagy személyesen lehet előterjeszteni.”, valamint a 26. § (1) bekezdés szerint „A hatóság írásban, az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvényben (a továbbiakban: Eüsztv.) meghatározott elektronikus úton (a továbbiakban együtt: írásban), vagy személyesen, írásbelinek nem minősülő elektronikus úton (a továbbiakban együtt: szóban) tart kapcsolatot az ügyféllel és az eljárásban résztvevőkkel.” ezért az E-mailen küldött levelét nem állmódunkban közigazgatási eljárásra befogadni.

Kérelem benyújtására a fentiek alapján az alábbiak a lehetőségek:

  • postán megküldeni a 1376 Budapest, Pf. 997. címre,
  • személyesen átadni a Hatóság 1133 Budapest XIII., Visegrádi utca 106. szám alatti Ügyfélszolgálatán;
  • a Hatóság Adatkapu (http://nmhh.hu/cikk/429/Tajekoztato_az_NMHH_Adatkapu_mukodeserol) felületén keresztül megküldeni. (Az adatkaput az egyes űrlapoktól függően vagy csak az előzetesen regisztrált ügyfelek használhatják, vagy olyan kérelem űrlappal használható, amely a beküldőt az Ügyfélkapu azonosít.)