Frekvenciagazdálkodási informatikai rendszer (FMS)

Legutóbb frissítve: 2017. március 20.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a jobb ügyfélkiszolgálás érdekében korszerű frekvenciagazdálkodási informatikai rendszert működtet 2002. novembertől. A rendszer neve FMS (Frequency Management System).

Tájékoztatást adunk a rendszer adatbeviteli interfészéről. Az itt található és letölthető interfész- és adatformátum-leírás azoknak szól, akik a frekvenciafelhasználással kapcsolatos hatósági eljárásokban saját fejlesztésű adatcsere programon keresztül kívánnak adatokat adni és kapni. Hatóságunk a gyorsabb ügyintézés és a kevesebb „papírmunka” érdekében az FMS-programrendszerben is adathordozó alapú adatszolgáltatást rendszeresített a műsorszóró, mikrohullámú és URH rádiótelefon engedélyezési eljárásokban.

Azok számára, akik nem rendelkeznek saját fejlesztésű adatcsere programmal, rendelkezésre bocsátjuk a PC-Adatcsere programot, melynek segítségével az alapvető adatkarbantartási feladatok végrehajthatók, és emellett a program képes az előírásoknak megfelelő adatkommunikációs állományokat létrehozni és felolvasni.

További tájékoztatás és a letölthető állományok a kapcsolódó tartalmak között érhetők.