Az NMHH főigazgató-helyettese: Vári Péter

2017. április 12.

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyetteseVári Péter 2012 óta tölti be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műszaki főigazgató-helyettesi  pozícióját. 1990-ben végzett a győri Széchényi István Műszaki Főiskolán vezeték nélküli távközléstechnikai üzemmérnökként. Pályakezdőként a Matáv Zrt. üzemmérnökeként az optikai kábelhálózat és a digitális telefonközpontok telepítésével közvetlenül vett részt az analóg telefonhálózat digitalizálásában. 1993-tól az Antenna Hungária Rt.-ben fenntartási csoportvezetőként, majd üzemeltetési igazgatóként dolgozott.

2005–2006 között az Informatikai és Hírközlési Minisztérium piacfejlesztési főosztályvezetőjeként, majd 2006–2009 között a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadójaként az analóg televíziózást felváltó digitális technológia bevezetésének jogi környezetének megteremtésén fáradozott.

2009–2010 között az Antenna Hungária Rt. projektmenedzsereként, majd 2011-től a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főosztályvezetőjeként, 2012-től a műszaki területekért felelős főigazgató-helyettesként lehetősége volt közvetlenül részt vállalni a magyarországi digitális átállásban.

Alapdiplomája mellett 1994-ben a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnök szakán, 2001-ben a Budapesti Közgazdasági Egyetem mérnök-közgazdász szakán diplomázott, 2003-ban az ELTE mérnök-jogász képzését végezte el. 2017-ben szerezte meg PhD-fokozatát eddigi pályafutását végigkísérő kedvenc témájából, a digitális televíziózásból a Budapesti Corvinus Egyetem Doktori Iskola Kommunikáció Programjában. Meghatározó küldetés számára az ismeretátadás a fiatal villamosmérnök-jelöltek számára. 2006 óta a győri Széchenyi István Egyetemen oktatja a hallgatókat a rádiórendszerek és műholdas távközlés tudnivalóira. Szenvedélyesen igyekszik megőrizni a múlt értékeit, legyen szó a solti adó műemlékké nyilvánításáról vagy a hírközlési relikviákról.