Online lapozható katalógus a Médiatanács 900 támogatott filmjéről

Közzétéve: 2017. május 11.

A Médiatanács ismét nívós, magyar-angol kétnyelvű kötetbe rendezve ad áttekintést a Magyar Média Mecenatúra program által az elmúlt hat évben támogatott alkotásokról. Az idei, közel 400 oldalas kiadványban több mint 900 alkotásról olvasható rövid ismertető.

A Mecenatúra 2017 című kiadvány tartalmazza az alkotók nevét, az alkotás hosszát, a produceri iroda nevét és elérhetőségét, a televíziós bemutatók időpontját, helyét, a fesztiválszerepléseket, az elnyert díjakat, a masteranyag típusát, a Magyar Média Mecenatúra programban elnyert pályázati összeget, a pályázat évét és típusát egyaránt.

Minden alkotáshoz QR-kód is tartozik, így az érdeklődők a filmekről az okostelefonok használatával további információkat kaphatnak a Pályázati Tükör honlapjára jutva.

Az NMHH Médiatanácsának szándéka szerint a mecenatúrás alkotásokat tételesen áttekintő könyv segíti a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott filmek hazai és nemzetközi fesztiváloztatását, értékesítését is. A testület a kiadványt eljuttatja többek között valamennyi országos médiaszolgáltató vezetőjéhez is abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar filmes és rádiós alkotásokra.

Érdemes szemezgetni az alkotások között, hiszen a Magyar Média Mecenatúra program működésének első 6 évében született televíziós játékfilmek, animációs filmek, kisjátékfilmek, ismeretterjesztő filmek, dokumentumfilmek, online, lekérhető tartalmak, animációs sorozatok, történelmi dokumentumfilmek és rádiójátékok több mint 800 hazai és nemzetközi fesztiválon szerepeltek nagy sikerrel. Az elismerések közül kétség kívül a Mindenki Oscar-díjának a legnagyobb a visszhangja, a Mecenatúra 2017 című kiadványban azonban számos egyéb olyan alkotás is bemutatásra kerül, melyek szintén letették már a névjegyüket a nemzetközi színtéren. A Berni követ, a Félvilág, a Kojot és a szikla, a Superbia, a Magyarok a Barcáért, a Vad Szigetköz, a Vad Kunság, a Balkon stb. a világ filmfesztiváljainak szintén ünnepelt alkotásai, s mivel a kötet a még gyártás alatt lévő alkotásokat is tartalmazza, az éles szemű olvasó akár a jövő Mindenkijére is rábukkanhat a Kiadványt lapozgatva.