NMHH Médiatanács: október 2-án lehet beadni a Budapest 98,6 MHz rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati ajánlatokat

Közzétéve: 2017. augusztus 22.

Augusztus 21-én formai okok miatt pontosította a július 25-én elfogadott, Budapest 98,6 MHz körzeti rádiós frekvenciát érintő pályázati felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emiatt viszont a beadási időpont szeptember 6-áról október 2-ára módosul.

A Médiatanács július 28-án tette közzé a Budapest 98,6 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívását, ám a hatóság a felhívás nyilvánosságra hozatala után észlelte, hogy szükség van a pályázati felhívás pontosítására. A testületnek ezért a félreértések elkerülése és a benyújtandó pályázati ajánlatok egyértelműsége érdekében rendkívüli ülésen kellett módosítania a korábbi pályázati felhívást: a pályázóknak ugyanis nem a formanyomtatványon, hanem nyilatkozati formában kell meghatározniuk az öt évnél nem régebben készült magyar zenei művek vállalt napi minimális arányát. A médiatörvény lehetővé teszi, hogy a Médiatanács a pályázati felhívás közzététele után is módosítson a kiíráson a pályázati ajánlatok benyújtását megelőző legfeljebb 15 napig.

A Médiatanács a módosítás miatt augusztus 21-én új, módosított pályázati felhívást tett közzé, amelynek új beadási időpontja október 2., hétfő. A dátumot a médiatörvény szerinti kötelező határidő beszámításával állapították meg az eredeti felhívásban szereplő szeptember 6. helyett.