Biztonságos internetezés a Netszűrő segítségével

Legutóbb frissítve: 2018. május 14.

Mi a Netszűrő?

A Netszűrő egy olyan, elsősorban a köznevelési intézmények speciális igényeinek megfelelő, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kifejlesztett gyermekvédelmi szűrőszoftver, amelynek használatával megakadályozhatjuk, hogy a kiskorúak a világhálón található, életkoruknál fogva számukra káros tartalmakhoz hozzáférhessenek, azaz meghatározhatjuk, mikor és mit érhessenek el internetezésre képes számítógépeken. Használatához nincs másra szükség, mint egy pendrive-ra, amelyet a gyermek által használt számítógépbe illesztünk.

Hogyan működik?

A Netszűrő az online tartalmat elemezve illetve a szoftver által használt ún. fekete- és fehérlisták alapján megállapítja, hogy a gyermek által felkeresni kívánt oldal káros-e, és szükség esetén megakadályozza annak elérését. A szoftver működése teljesen hozzáigazítható az intézmény, illetve pedagógus/ nevelő igényeihez. A Netszűrő használata során az NMHH személyes adatokat nem gyűjt a Netszűrő felhasználóiról, illetve az online böngészés során látogatott oldalakat nem rögzíti.

Hogyan használjuk? – aktiválás lépésről lépésre

  1. Látogasson el a netszuro.nmhh.hu oldalra és regisztráljon.
  2. Telepítse a Netszűrő alkalmazást egy pendrive-ra.
  3. Rendelje a pendrive-ot a saját regisztrációjához.
  4. Hozza létre azon felhasználók (gyermekek) profiljait, akik a pendrive segítségével neteznek majd.
  5. Helyezze a pendrive-ot abba a gépbe, amelyen szűrt internetet szeretne elérni.
  6. Pendrive-ról bootolva (pendrive-ról betöltve) indítsa el a gépet, illetve ha szükséges, előtte módosítsa a BIOS (az alaplap egyik programja) beállításait.
  7. A rendszer elindulása után a gyermekek biztonsággal böngészhetnek az interneten.

A használatról részletesebb információkat itt érhet el: Netszűrő használati útmutató

Kérdése van?

A Netszűrő ügyfélszolgálata a netszuro.help@nmhh.hu e-mail címen várja a szoftver használatával kapcsolatos kérdéseit. Az ügyfélszolgálat adatvédelmi nyilatkozata itt érhető el.