A Médiatanács elfogadta a Zalaegerszeg 88,9 MHz pályázati felhívás tervezetét

Közzétéve: 2018. április 19.

Egymillió forinttal támogatja a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület felkérte a hivatalt a Budapest 100,3 MHz, a Dél-Budapest 90,9 MHz és a Budapest 99,5 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervének kidolgozására, miután tizenkét év után, idén ősszel végleg lejár a frekvenciákon a szolgáltatók jogosultsága. A tanács elfogadta a Zalaegerszeg 88,9 MHz helyi rádiós frekvenciatervet és pályázati felhívás tervezetét.

Fesztiváltámogatás

A testület 500-500 ezer forinttal támogatja a 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál legjobb magyar fikciós és animációs filmjének díjazását. Az eseményt 2018. augusztus 28. és szeptember 2. között rendezik meg Budapesten. A fesztivál versenyprogramjának rendszeres szereplői a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült kisfilmek, az utóbbi években Oláh Kata En Passant című alkotása a zsűri különdíját, Simonyi Balázs Indián című kisfilmje pedig a közönségdíjat vihette haza.

Rádiós döntések

A Médiatanács felkérte az NMHH hivatalát a Budapest 100,3 MHz, a Dél-Budapest 90,9 MHz és a Budapest 99,5 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervének kidolgozására, miután tizenkét év után, idén ősszel végleg lejár a frekvenciákon a médiaszolgáltatók jogosultsága, a Jazzy és a Retro Rádió esetében október 27-én, a Lánchíd Rádió esetében pedig október 28-án.

A Médiatanács elfogadta a Zalaegerszeg 88,9 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét, amely szerint a médiaszolgáltatási lehetőséget kereskedelmi jelleggel hirdeti meg a testület. A pályázati felhívás tervezete a kapcsolódó tartalmak között érhető el. A tervezet nyilvános meghallgatására május 11-én kerül sor.