Audiovizuális Területet Felügyelő Szabályozó Hatóságok Szervezete (EPRA)

2020. április 27.

Az audiovizuális területet felügyelő szabályozó hatóságok szervezete az EPRA 1995-ben jött létre és jelenleg 47 ország 53 hatósága tagja a hatósági együttműködésnek. A tagok mellett megfigyelőként részt vesz a szervezet munkájában az Európai Bizottság, az Európa Tanács, és az EBESZ is. A tagsági díjjakból fenntartott EPRA titkárság az Európai Audiovizuális Obszervatórium székhelyén működik.

Az EPRA keretében lehetőség nyílik a párbeszédre az Európában működő társhatóságokkal. A nemzetközi szervezet kiváló fórum az ismeret és tapasztalatcserére, beleértve az innovatív szabályozási megoldások feltárását és az audiovizuális szektor trendjeinek megismerését, és a jól működő gyakorlatok átadását. Az EPRA minden évben két – egy tavaszi, illetve egy őszi – ülést tart.

Az üléseken megvitatásra kerülnek mindazon témák, amelyeket az EPRA hároméves stratégiája tartalmaz. A szervezetet az EPRA elnöke képviseli, munkáját a vezető testület segíti. Az EPRA által fenntartott honlap pedig egy nagyon praktikus és tényekben gazdag, az audiovizuális terület szabályozására vonatkozó tudástár, amely nélkülözhetetlen információkat nyújt a szabályozó hatóságok számára.

A szervezet honlapjának elérhetősége: Audiovizuális Területet Felügyelő Szabályozó Hatóságok Szervezete (angol nyelvű)