Az NMHH Elnöke közzétette az Országos belföldi tudakozó szolgáltatás egyetemes szolgáltatáselemként való fenntartásának indokoltságával kapcsolatos vizsgálatra vonatkozó szolgáltatói észrevételek és az azokkal kapcsolatos hatósági álláspont összefoglalóját

Közzétéve: 2021. szeptember 23.

Tárgy: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének az Országos belföldi tudakozó szolgáltatás egyetemes szolgáltatáselemként való fenntartásának indokoltságával kapcsolatos vizsgálatra vonatkozó szolgáltatói észrevételek és az azokkal kapcsolatos hatósági álláspont összefoglalója (Az összefoglaló és a vizsgálat teljes szövegét a jobb oldalt elérhető PDF-dokumentum tartalmazza.)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Hatóság) Elnöke az egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos részletes szabályokról szóló 19/2020. (XII. 18.) NMHH rendelet 24.§-ában foglaltak szerint közzéteszi az országos belföldi tudakozó szolgáltatás fenntartásának indokoltságáról szóló vizsgálatra vonatkozó szolgáltatói észrevételek és az azokkal kapcsolatos hatósági álláspont összefoglalóját.

A szolgáltatók a vizsgálat Hatóság honlapján való közzétételét (2021. augusztus 12.) követő 30 napon belül elektronikus levélben észrevételt tehettek az egyetemes@nmhh.hu e-mail címen. A megadott határidőig kettő szolgáltatói észrevétel érkezett a megjelölt egyetemes@nmhh.hu e-mail címre.

A szolgáltatók észrevételeire adott részletes hatósági választ a közölt Összefoglaló anyag tartalmazza.

Az elfogadott szolgáltatói észrevétel nyomán újból közzétételre kerül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének az országos belföldi tudakozó fenntartásának indokoltságáról szóló, módosított vizsgálata.