Az NMHH elektroszmogmérő-programja

Közzétéve: 2022. április 26.

Elektroszmog-logó (587x190)

Bizonyára sokakban felmerült már a kérdés, hogy lakóházuk környezetében magasodó mobiltelefon bázisállomás-antennák hogyan hatnak az ott lakók egészségére. Neves tudományos kutatóintézetek több évtizedes vizsgálatai támasztják alá (pl.: RF EMFS és Radiation: 5G mobile networks and health ), hogy az egészségügyi határértéken belüli sugárzás nem károsítja szervezetünket. Sokak számára ez a tény mérési eredményekkel alátámasztva válik megnyugtatóvá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság népszerű mérőprogramjában hiteles és ingyenes mérési adatokat szolgáltatunk a társas- és családi házak elektroszmog-kitettségéről.

A hatóság ingyenesen telepít – kézi műszeres vizsgálat mellett – elektroszmogmérő eszközt a mérőprogramban résztvevők ingatlanába, amely folyamatosan regisztrálja a sugárzási szintet. Helyszínenként átlagosan egy hétig végzünk folyamatos megfigyelést a kihelyezett mérőműszerrel.

Minden javaslatot alaposan értékelünk, ezért az űrlap elküldése után akár egy-két hónap is eltelhet, mire felvesszük önnel a kapcsolatot. Minden igyekeztünk ellenére ugyanakkor az is előfordulhat, hogy nem tudjuk a vizsgálatot Önnél elvégezni. Ennek oka a rendelkezésre álló mérési kapacitás korlátai mellett a vizsgálati helyszín kijelölés műszaki szempontrendszere is lehet.

A folyamatos megfigyelés javasolt időtartama általánosan egy hét, kérjük, a jelentkezési  űrlapon jelezze az ettől eltérő igényét. Lehetőség van – regisztráló műszer kihelyezése nélkül – kizárólag kézi műszeres vizsgálatra is.