„Akkor sikeres egy projekt, ha azok is elégedettek, akik benne dolgoztak” - Puskás Tivadar-díjas lett a kollégánk

Közzétéve: 2022. június 21.

„Bár ezt a díjat én kaptam, mégis úgy tekintek rá, hogy a szervezet és azon belül azok a kollégák kapták, akik velem együtt dolgoztak és dolgoznak a projekteken” – mondta Kovács Endre az NMHH Stratégiai és Projektmenedzsment Főosztály főosztályvezetője, aki a napokban vette át a Puskás Tivadar-díjat.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Puskás Tivadar-díj alapításának célja a távközlés, műsorszórás, informatika, elektronika és tartalomkezelés fejlesztése terén kimagasló érdemeket szerzett személy kitüntetése. 2022-ben az egyik díjazott Kovács Endre lett, akik magas színvonalú, következetes projektvezetési tevékenységét, a projektszemlélet közigazgatási rendszerben történő sikeres meghonosításáért kapta az elismerést.

Endre 2006 óta dolgozik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál, 2012-től a Projekt Koordinációs Főosztály vezetőjeként tevékenykedik, és számos sikeres projektet vezetett. Munkáját sokszor „egzotikus kihívásnak” érzi, hiszen az innovatív projektjellegű munkaszervezést kell összehangba hozni egy hierarchikus szervezet munkájával.

A projekt szakma szerint egy projektfeladat megvalósulása akkor tud sikeres lenni, ha az előre kitűzött cél az adott időkorláton és a pénzügyi korlátokon belül teljesülni tud. A főosztályvezető szerint viszont van még egy fontos összetevője.

„Szeretem, ha azok az emberek is elégedettek és jól érzik magukat, akik benne dolgoztak. Ezt úgy tudom megállapítani, hogy amikor befejezünk egy munkát, akkor azt kérdezik: „Mikor lesz a következő?” – mondta Kovács Endre, akinek az is fontos, hogy motiválni tudja a munkatársait, éppen ezért a díjra nem úgy tekint, hogy csak az övé, hanem a teljes Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkájának elismerése.

puskas_tivadar_dij