A V4-es hírközlési hatóságok eszmecseréje

Közzétéve: 2022. október 4.

Csoportkép a V4-es országok hírközlési hatóságainak elnökeiről és az őket kísérő szakemberekről

Hana Tovarkova, a cseh hírközlési hatóság (CTU) elnökének meghívására a V4 országok hírközlési hatóságainak elnökei egyeztettek aktuális hírközléspolitikai kérdésekről szeptember 22-23-án Prágában. A találkozón Dr. Koltay András elnök és Kajzinger Ervin nemzetközi igazgató képviselte az NMHH-t.

Az egyeztetésre Csehország uniós elnöksége időszakában került sor, ahol a cseh, lengyel (UKE), magyar és szlovák (RU) hatóságok vezetői megvitatták a hatóságaik előtt álló legfontosabb szakmai kihívásokat, az uniós szabályozás nemzeti implementációját, illetve nyílt internet szabályozásából fakadó aktuális nemzeti feladatokat. Ezen túl áttekintették a következő BEREC Plenáris ülésén felmerülő kérdéseket úgymint a BEREC 2030-as stratégiáját (amelyről egyeztetett álláspontot fognak képviselni) és a hatóságok függetlenségével kapcsolatos teendőket.

A képen balról Jacek Oko, a lengyel hatóság elnöke, Hana Tovarkova, a házigazda cseh hírközlési hatóság (CTU) elnöke, mellette, jobbra Koltay András, az NMHH elnöke és Kajzinger Ervin, az NMHH nemzetközi igazgatóságának vezetője

A szlovák hatóság vezetőjének kérése alapján az NMHH támogatni fogja a RU-t az „open access”-el kapcsolatos hazai gyakorlat és a Kódex implementációjával kapcsolatos tapasztalatok megosztásával.

Prága, Csehország, 2022. szeptember 23. A V4 országok hírközlési hatósági elnökeinek találkozója. Balra a lengyel delegáció (balról a második Jacek Oko elnök, mellette Karol Krzywicki elnökhelyettes), szemben az NMHH képviseletében Koltay András elnök (jobbra) és Kajzinger Ervin nemzetközi igazgató