Az NMHH elnöke nyitotta meg a Kecskeméti Jogásznapot

Közzétéve: 2022. október 13.

Dr. Koltay András, az NMHH elnöke beszédet mond 2022. október 7-én a kecskeméti jogásznapon

A véleménynyilvánítás, a szólásszabadság, valamint az uniós jog alkalmazásának kérdései voltak az október 7-én megrendezett 53. Kecskeméti Jogásznap fő témái. A konferencia nyitóelőadását Dr. Koltay András, az NMHH elnöke tartotta a Kecskeméti Törvényszék Dísztermében.

A Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete, a Kecskeméti Törvényszék, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség és a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara szervezésében, a hivatás hagyományos napján tartott eseményen dr. Bicskei Ferenc, a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete elnökének, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterének, valamint Gillyné dr. Malkócs Angéla Katalin, a Kecskeméti Törvényszék elnökhelyettesének köszöntőjét követően a résztvevők előadásokat hallgathattak többek között az uniós jog alkalmazásának kérdéseiről, a véleményszabadság korlátozásának aspektusairól, valamint a média útján elkövetett jogsértésekkel szembeni fellépés közjogi és magánjogi eszközeiről.

A képen balról Dr. Kökényesi-Bartos Attila, a Pest Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze, Dr. Trócsányi László, a Magyar Jogász Egyesület elnöke, Dr. Bicskei Ferenc, a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke és Dr. Koltay András NMHH-elnök

Az NMHH Elnöke nyitóelőadásában jogeseti példákon keresztül bemutatva tért ki a véleményszabadság korlátozását érintő kérdésekre, a médiaszabályozásra, bemutatva annak rendeltetését, céljait. Felvázolta továbbá a szólás- és sajtószabadság közötti lényeges különbségeket, említést tett a rádiózásról és televíziózásról szóló első magyarországi médiatörtvényről, valamint a média útján elkövetett jogsértésekkel szembeni fellépés eszközeivel és az internetszabályozás egyes kérdéseivel is foglalkozott.

A szakmai konferencián előadást tartott továbbá Dr. Trócsányi László, a Magyar Jogász Egylet elnöke, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, dr. Benkő Imola, az Országos Bírósági Hivatal főosztályvezetője, valamint dr. Kökényesi-Bartos Attila, a Pest Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze. Az esemény Dr. Trócsányi László rektor úr zárógondolataival ért véget.

Hallgatóság a Kecskeméti Jogásznapon, 2002. október 7-én