Hirdetmény – a Hajdúböszörmény 22. csatorna helyi vételkörzetű földfelszíni digitális televízió műsorszóró-adó üzemeltetési jogosultság használatára irányuló pályázati eljárás megindításáról

Közzétéve: 2023. június 23.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke (a továbbiakban: Kiíró) pályázatot hirdet a Hajdúböszörmény 22. csatorna helyi vételkörzetű földfelszíni digitális televízió műsorszóró-adó üzemeltetési jogosultság használata tárgyában (a továbbiakban: Pályázati Eljárás).

1. A Hajdúböszörmény 22. csatorna helyi vételkörzetű digitális műsorszóró-adó üzemeltetésére vonatkozó jogosultság a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Dtv.) alapján pályázati eljárás útján nyerhető el.

2. A Pályázati Eljárás tárgya a Hajdúböszörmény 22. csatorna helyi vételkörzetű földfelszíni digitális televízió műsorszóró-adó legkorábban 2023. október 12. napján kezdődő, legfeljebb 12 (tizenkettő) évre szóló üzemeltetési jogosultsága.

3. A Pályázati Eljárás részletes szabályait, valamint a műsorszóró-adó üzemeltetési jogosultság tartalmát és feltételeit a Kiíró által kialakított kiírási dokumentáció (a továbbiakban: Dokumentáció) tartalmazza.

A Pályázati Eljárásra a Dtv., az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény szabályai megfelelően alkalmazandók.

A Pályázati Eljárás hatósági ügy és hatósági eljárás, amely a Kiíró hatósági hatáskörébe tartozik.

4. A Pályázati Eljárás hivatalból indul jelen hirdetménynek és a Dokumentációnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján (https://nmhh.hu) történő közzététele napján, 2023. június 23. napján.

5. A Dokumentáció a Kiíró honlapjáról (https://nmhh.hu) elektronikus formában letölthető.

6. A Dokumentációval kapcsolatban azok részére, akik 2023. június 29. napjáig az mpnyo@nmhh.hu e-mail címre elküldött elektronikus levél útján regisztrálnak, a Kiíró írásbeli kérdésfeltevési lehetőséget biztosít.

A Dokumentációval kapcsolatban 2023. július 3. napjáig beérkezett kérdésekre a Kiíró nyolc napon belül válaszol.

7. Az a gazdasági társaság, amely a Pályázati Eljárásban jelentkezést kíván benyújtani, (a továbbiakban: pályázó) a Pályázati Eljárásban való részvételért részvételi díjat köteles fizetni, amelynek összege 50.000, - Ft + ÁFA, azaz bruttó 63.500, - Ft (azaz hatvanháromezer-ötszáz forint), amelyet a pályázó köteles a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00300939-00000017 számú pénzforgalmi számlájára történő átutalással megfizetni. A részvételi díj megfizetését legkésőbb a 8. pont szerinti benyújtási határidő leteltéig kell teljesíteni. A részvételi díj megfizetésének ellenőrizhetősége érdekében az átutalásból egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie a jelentkezést benyújtó pályázó személyének, illetve, hogy az átutalt összeg a Hajdúböszörmény 22. csatorna pályázat részvételi díja, ezért a megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: Hajdúböszörmény 22. csatorna pályázat, részvételi díj.

8. A pályázók a jelentkezést – a Dokumentációban részletezett alaki és tartalmi követelmények figyelembevételével – a Kiíró 1015 Budapest, Ostrom utca 23-25. szám alatti székhelyén nyújthatják be 2023. július 13. napján 10:00 órától 12:00 óráig.

9. A Pályázati Eljárásban történő részvétel személyi feltételeit, illetve az alaki és a tartalmi érvényességi feltételeket az Ápszr. és a Dokumentáció tartalmazza.

Budapest, 2023. június 23.