Dr. Bányász Péter

Portrékép: Dr. Bányász PéterDr. Bányász Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Tanszékének egyetemi docense.

Kutatási témája a kiberbiztonság humán aspektusa, az információbiztonsági tudatosság.

Pályája során különös hangsúlyt fektetett a hallgatói tehetséggondozásra, több szakkollégium mentor oktatója, a Kiberbiztonsági TDK kör vezető oktatója.

Az MHTT Kápolnai Pauer István Ifjúsági Klub alapító elnöke.

Rendszeresen tart információbiztonsági tudatosság kapcsán előadásokat középiskolásoknak az ország különböző városaiban.

 

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE)

A HTE tekintélyes, 75 éves múltjával hazánk infokommunikációs szektorának legpatinásabb szervezetévé vált. Munkássága a távközlési és az informatikai iparágtól, a hagyományos postai szolgáltatásokon át, az internetig és a médiavilágig terjed. A HTE amellett, hogy kiemelt, véleményformáló szerepet tölt be a magyar infokommunikációs szakterület szabályozásában, működésében, fejlődésében, hazai és nemzetközi szakmai rendezvények elismert szervezőjeként is jegyzett. Az egyesület szerteágazó kapcsolatrendszerének, valamint szakmai taglistájának köszönhetően (amely lefedi az infokommunikációs szektor szinte teljes területét) teret ad a különböző vélemény- és információcseréknek, professzionális párbeszédeknek, közös cél érdekében folytatott kollektív munkásságnak. A HTE megkérdőjelezhetetlen erőssége, és így több évtizedes elismertségének egyik alapja, hogy mind munkásságában, mind véleményformálásában szakszerű, kiegyensúlyozott és független, felülemelkedik az esetleges politikai vagy éppen vállalati érdekeken.