Kecskés István

Portrékép: Kecskés IstvánKecskés István huszonnégy éve a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének, az egyik legnagyobb hazai ifjúsági szervezet elnöke.

Emellett főállásban újságíróként tevékenykedik, jelenleg a Ringier Kiadó sportal.hu című oldalának főszerkesztője.

Korábban több nyomtatott lap, így például a Pest Megyei Hírlap és a Nemzeti Sport újságírója is volt, illetve rádiósként is kipróbálhatta magát, de 2016 óta szinte kizárólag az internetes médiában dolgozik.

Munkája során hazai és külföldi rendezésű sporteseményekről is beszámolt, elsősorban a labdarúgás sportággal foglalkozik, de tudósított már úszó és vízilabda világbajnokságról is.

Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE)

A DUE Médiahálózat 1989-ben alakult, mely fő feladatának tekinti a fiatal tehetségek felfedezését és patronálását. Ennek érdekében az egyesület minden évben Tehetségkutató Médiapályázatot hirdet meg, illetve a DUE által szervezett nyári tábor is szuperintenzív képzést ad a résztvevők számára, ahol a televízió- és rádióműsorok valamint újság szerkesztésében is kipróbálhatják magukat. Az utóbbi években az egyesület fókuszába a közösségi média világa került, a DUE megismerteti az érdeklődőkkel a Facebookra, a YouTube-ra, az Instagramra és a TikTokra készülő tartalmakkal kapcsolatos mesterfogásokat. Fentieken túl a DUE fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a közösségi médiában és az internetezésben rejlő veszélyekre, az egyesület rendezvényein ezekkel kapcsolatos tematikus programok is előtérbe kerülnek. A DUE az elmúlt években edukatív céllal, bűnmegelőzési szempontból az érdeklődőknek lehetőséget biztosít az online veszélyekkel kapcsolatos tesztek kitöltésére, így mélyítve el tudásukat ebben a témakörben. Ezen kívül a 14-20 éves korosztály a nagydiaktesztek.hu oldalon pénzügyekkel, a filmekkel, a közlekedéssel és a sporttal kapcsolatos kérdésekben is megmérettetheti tudását, ezen tesztek döntőit az Országos Sajtófesztiválon rendezik meg. A fesztivál a fiatalok nagy találkozóhelye és ezen az eseményen adják át ünnepi keretek között a Tehetségkutató Médiapályázat díjazottjainak nyereményeit is.