Doleschall Andrásné dr. Csömör Magdolna

Portrékép: Dr. Csömör MagdolnaDr. Csömör Magdolna – a 4iG Csoport Szabályozási Igazgató-helyettese, valamint a Vodafone Magyarország Zrt. Szabályozási Igazgatója – a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács Elnökeként képviseli a hírközlési szektort a Kerekasztal munkájában.

Több mint 3 évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hazai hírközlési piacon.

Aktív szerepet játszik az iparágban, számos pozícióban képviseli a szektort.

Tagja a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek és a Fogyasztóvédelmi Tanácsnak.

Infokommunikációs szakjogászként az európai uniós és a magyar hírközlési és digitális szabályozások elismert szakértője. Egyetemi oktatóként részt vesz a szakjogász képzésben. Társalapítója a Women in Technology (WiTH) Egyesületnek.

Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT)

A hazai hírközlési szektor szolgáltatóit tömörítő HÉT a magyar hírközlési piac működési feltételeinek javításán dolgozik. Küldetésének és egyik legfontosabb feladatának tekinti az iparági egyeztetések lebonyolítását, a szakmai konszenzus keresését, a digitalizáció felgyorsítását, illetve a digitalizáció előnyeinek mind szélesebb körű terjesztését. 2002-es alapítása óta a HÉT aktív szerepet tölt be a hazai jogalkotási folyamatban, részt vesz a szektort érintő jogszabályok véleményezésében, a jogalkotóval és a hatóságokkal történő egyeztetések során képviseli az iparág érdekeit, a megvalósíthatóság és hatékonyság szempontjait szem előtt tartva.