Kőrösné dr. Mikis Márta

Kőrösné dr. Mikis Márta az Iskolaszámítógép-program indulása óta foglalkozik az IKT oktatási alkalmazásának kutatásával, fejlesztésével mint az OPI, majd az OKI/OFI tudományos munkatársa, vezető számítástechnika szaktanácsadója, hazai és nemzetközi projektek témavezetője.

A digitális kultúra innovatív alkalmazásának szakértője, továbbképzések, konferenciák szervezője, előadója, a gyermekinformatika hazai elterjesztője.

Az ISZE alapító tagja, 2007-2013 között elnöke. 300 publikáció írója, szerkesztője.

Munkáját az NJSZT 1999-ben Tarján-díjjal honorálta.

Az Informatikát tanulunk című könyve (NTK) 2000-ben „Az év legjobb informatika tankönyve” díjat kapta.

Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE)

Az ISZE (https://isze.hu/) a tagjai által 1991-ben önkéntesen létrehozott, közhasznú szervezetként működő jogi személy. Bonis Bona díjas kiváló tehetséggondozó szervezet, mely országos szintű, 6 műhellyel működő akkreditált kiváló Tehetségpontot és mentor címet nyert Tehetségsegítő Tanácsot működtet. Az egyesület céljai többek között az informatika-számítástechnika oktatása; az informatikaoktatás kutatása, fejlesztése, az informatikai kultúra terjesztése; a szakma és az oktatók érdekvédelme; az oktatási intézmények és a gazdasági szféra közötti tájékoztatás elősegítése; valamint a szakterületen dolgozó szakemberek tájékoztatása, tapasztalatcseréje.
Az ISZE 1997 óta szervez akkreditált informatika tanfolyamokat, amelyeket országszerte 1800 helyszínen 100 ezer pedagógus végzett el; több mint 300 pedagógus szerezte meg az oktatás-informatikusi végzettséget. Az iskolák számára rendszeresen szervez országos számítástechnikai versenyeket (pl. Dusza Árpád programozói, Kozma László informatikai verseny). 1993-ban indította Inspiráció nevű szakmai folyóiratát, amely jelenleg online formában jelenik meg. Kiemelt figyelmet fordít a digitális kultúra oktatására és naprakész, felhasználóbarát iskolai alkalmazására.