Lovass Tibor

Portrékép: Lovass TiborLovass Tibor a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Gazdálkodástudományi Tanszékének óraadó tanára, a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke, a Nyugati Régió Kommunikációs Egyesület elnöke, a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottságának elnöke, a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület alelnöke.

A fentiek mellett Lovass Tibor a Zalaegerszegi és a Szombathelyi Médiaközpont korábbi vezetője, a Göcsej és a Savaria Filmszemle alapítója.

Szakterülete a kommunikáció, a marketing, a marketingkommunikáció.

Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE)

A helyi televíziózás 1984-ben indult el Magyarországon, a HTOE 1989-ben alakult. Az egyesület a helyi televíziózás érdekképviseletét látja el. Megalakulásakor úgy jellemezték a közösséget, mint a demokrácia letéteményesét, ma pedig úgy, mint a demokrácia fenntartóját. A nézői felmérések szerint a helyi médiumok szerethetők, hitelesek. A helyi lakosok, közéleti szereplők megjelenését, közügyek népszerűsítését, fenntartását biztosítják. Jelenleg 96 tagtelevízió a tagja az egyesületnek, és 8,1 millió magyar polgárhoz jutnak el a televíziók, rádiók, helyi lapok, hírportálok, közösségi platformok tartalmai. A helyi televíziózás célja az adáskörzetek lakosságának napi tájékoztatása, a térség eseményeinek dokumentálása, archiválása, a közösségteremtés, a helyi hagyományok bemutatása, fenntartásának segítése. A civil szervezetek megjelenési lehetősége a tagok fontos feladata. Az évtizedek során a közösség számtalan gazdasági és társadalmi célú kampány lebonyolítását vállalta el.