Szenthe-Tormássi Anna

Portrékép: Szenthe-Tomássi AnnaSzenthe-Tormássi Anna a Katolikus Pedagógiai Intézet pedagógiai szakértőjeként dolgozik 2006 óta, 2018-től vezetőhelyettesként segíti az intézeti munkát.

Feladatai között jelentős szerepet tölt be, hogy pedagógusképzések megszervezésében, megtartásában is közreműködik.

Munkája egyik fókusza a gyermekvédelem, munkatársaival több képzést fejlesztettek ki, köztük egy 60 órás pedagógus-továbbképzést is akkreditáltattak.

Nagy hangsúlyt fektetnek arra kollégáival, hogy a digitális műveltség alapjaival megismertessék a pedagógusokat, és felhívják a figyelmüket – és így közvetve a diákok és szüleik figyelmét is – az internet biztonságos használatára.

Katolikus Pedagógiai Intézet

A Katolikus Pedagógiai Intézet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia fenntartásában működő központi egyházi intézmény. Az intézet a katolikus köznevelési és szakképzési intézményeket fenntartó egyházmegyék és szerzetesrendek munkáját és az általuk működtetett óvodákat és iskolákat segíti, az ezen intézményekben dolgozó közel 14500 pedagógus/oktató kolléga számára biztosít pedagógiai-szakmai szolgáltatást. Feladata a képzések, továbbképzések, tanulmányi versenyek szervezése, a fenntartók és vezetők munkájának segítése tanügyigazgatási tájékoztatással, szaktanácsadói feladatellátás szervezése és koordinálása. Munkája során kiemelten is foglalkozik a gyermekvédelemmel és a teremtésvédelemmel. 2020-ban gyermekvédelmi szervezetfejlesztő projektet indítottak el, melyhez évről évre egyre több társintézmény is csatlakozik.