Dr. Szilágyi Zsuzsanna

Portrékép: Dr. Szilágyi ZsuzsannaDr. Szilágyi Zsuzsanna 1990 óta dolgozik ügyvédként, működése fő területe az adatbiztonsági és adatvédelmi jog, a szerzői jog, az infokommunikációs jogterület, a reklám-, és médiajog, valamint az ezekhez a területekhez kapcsolódó versenyjogi és fogyasztóvédelmi kérdések.

Szakjogászi képesítéssel rendelkezik az infokommunikációs jog és az adatvédelem-adatbiztonság területén.

Megalakulása óta képviseli a Magyar Lapkiadók Egyesületét (MLE) a Gyermekvédelmi Internet- kerekasztal munkájában. 2010-től folyamatosan a Szellemi Tulajdonvédelem Nemzeti Hivatala mellett működő Szerzői Jogi Szakértői Testület kinevezett tagja.

Megbízói döntő része a média világából kerül ki, körükben jelen vannak mikró- és kkv vállalkozások egyaránt.

Magyar Lapkiadók Egyesülete

Az 1989-ben létrejött MLE a nyomtatott és online (írott) sajtót képviselő vállalkozások közös gazdasági érdekeit egyezteti és képviseli a kormány, a politikai intézmények, a pártok, és a gazdálkodó üzletfelek felé. Célja az írott sajtó előnyeinek markáns képviselete a médiapiac minden szereplője irányában, az egyesület tagjainak hazai és nemzetközi tapasztalatainak felhasználásával. Szorgalmazza a korrekt üzleti magatartás elterjedését, népszerűsíti az élenjáró üzleti megoldásokat, erősíti az etikus magatartást mind a kiadói, mind az újságírói szférában, fejleszti, erősíti a lapkiadói iparág tekintélyét.

Az MLE megalakulása óta vesz részt a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal munkájában, a rendelkezésére álló lehetőségekkel és tapasztalataival támogatva a testület felvilágosító tevékenységét.

Az MLE 2011-ben közigazgatási szerződést kötött a Médiatanáccsal az Mttv.-ben lefektetett társszabályozási szervezetként való közreműködésre. A szerződést a Felek ebben az évben az időközben bekövetkezett változásoknak megfelelően aktualizálták, és a jövőben is együttműködnek ezen a területen. Az MLE elkötelezett híve az online tér használatához kapcsolódó felvilágosítás, edukáció minél szélesebb körben történő megvalósításának mind a gyermekek, mind a szülők körében.