Szakmai egyeztetést tartottak az NMHH fejlesztés alatt álló térinformatikai hírközlési nyilvántartásról

Az esemény időpontja: 2016. december 6.
09:00–12:00

A hírközlő hálózatok fejlesztés alatt álló, új, térinformatikai alapú országos nyilvántartó rendszere, a Hír-Közmű létrehozása, hatékony működése érdekében tartott szakmai tájékoztatót december 6-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

_IC_6483.jpg

A rendezvényen a meghívott mintegy 70 szakember megismerhette a projekt eddig elért eredményeit és közeljövőt érintő terveit. A Hír-Közmű projekt január 10-én részletes belső szakmai konzultációval folytatódik.

_IC_6555.jpg

Aranyosné Börcs Janka, az NMHH főigazgatója

„Ez az első alkalom, hogy a nyilvánosság elé állhatunk a Hír-Közmű eredményeivel – mondta a rendezvényt megnyitó Aranyosné dr. Börcs Janka főigazgató. – A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság számára rendkívül fontos ez a projekt. Reményeink szerint hiánypótló jelleggel meg tudjuk alkotni azt az iparági egységesítést, amelynek köszönhetően sikerrel lesz használható az új hírközlési objektummodell.”

_IC_6723.jpg

Az NMHH képviselői a rendezvényen hangsúlyozták: a Hír-Közmű kialakítása során feltétlenül számítanak a szakma észrevételeire, tudására. A tájékoztatón a résztvevők megismerték az egységes hírközlési objektum adatmodell, téradatbázis tervezetének részleteit és annak gyakorlati alkalmazását. Az egységesítés indokait a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) téradatbázisának segítségével mutatták be.

Előadók

  • Aranyosné dr. Börcs Janka Aranyosné dr. Börcs Janka az NMHH főigazgatója NMHH