A postai fogyasztók megerősítése: Új fejlesztések, kihívások és megoldások

Az esemény helyszíne: DERAG Hotel Kanzler
Adenauerallee 148 53113 Bonn (Németország)
Az esemény időpontja: 2017. november 29.
12:00–18:00

Az érdekelt feleket felkérik arra, hogy csatlakozzanak a Postai szolgáltatások Európai Szabályozói Csoportjának (ERGP) 2017. évében megrendezésre kerülő találkozójára. A november 13-án Bonnban, Németországban megrendezésre kerülő 13. ERGP plenáris ülésen tartandó szeminárium nyitva áll minden postai érdekelt fél számára, különös tekintettel a fogyasztók és más postai felhasználók képviselőire. Az ERGP üdvözli továbbá a szakszervezeteket, a postai szolgáltatókat, a postai ombudsmant (okat), valamint az akadémiai szakembereket és várja, hogy megoszthassák nézeteiket, gondolataikat a postai piac előtt álló ügyfélkihívásokkal kapcsolatban.

A vitanap lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek az Európai Bizottság és az európai szabályozó hatóságokat tömörítő ERGP szervezetével, és eszmét cseréljenek az ügyféligényekre adott lehetséges postai szolgáltatói válaszokról, megoldásokról.

A megbeszélés két fő részre osztható:

A) A fogyasztói panaszokról szóló ülésrész összeveti a különböző tagállamok tapasztalatait, és olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a fogyasztók tájékoztatása és az átláthatóság, különösen az innovatív megoldások és új fejlemények sokfélesége és gyors bevezetése miatt (pl. Csomagautomaták, új technológiai megoldások).

B) A postai ágazat legfontosabb fejleményeiről szóló tanulmány ismertetése, a felmerült vitatémák áttekintése a legfontosabb célkitűzésekről és az érintettek részvételi tervéről. Ez a tanulmány nemrég készült, és ez az első nyilvános lehetőség mindenki számára, hogy ismereteket szerezzen és visszajelzést adjon ehhez a projekthez.

Kérjük, hogy regisztráljon a mellékelt regisztrációs űrlappal, 2017. 11. 06-ig. A regisztrációs űrlapot a következő címre kell elküldeni: GROW_ERGP@ec.europa.eu