Online filmek támogatása

Az NMHH Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra Programja átalakult az elmúlt években: a korábban a programhoz tartozó filmes műfajokban az alkotói pályázatok kiírása a Filmkollégium, majd a 2020. január 1-jével létrejött Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. hatáskörébe került, míg a médiaszolgáltatóknak szóló egyéb pályázatok – így a rádió- és televízió állandóműsorszám-támogatások, a rezsi- és a műszaki pályázat – a Médiatanács Támogatási Programjának keretében élnek tovább.
A Médiatanács Támogatási Programjának elérhetőségét itt találja.

A Neumann János-pályázat egyedülálló, hiszen ez volt az első olyan kiírás, amely a világhálón található médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé közszolgálati műsorszámok támogatott gyártását. A kiírásnak köszönhetően egyrészt szélesedhet az értékes tartalmakat bemutató médiaszolgáltatók köre, másrészt bővülhet a közszolgálati tartalmak jelenléte az online felületek kínálatában. A pályázat fontos feltétele volt, hogy a támogatott alkotások hosszú távon, folyamatosan hozzáférhetőek legyenek.

A névadóról dióhéjban:

Neumann János a 20. század egyik legnagyobb hatású matematikusa volt. A tudományág szinte valamennyi területén új eredményeket ért el. A világ számára mégis a matematikán kívüli tevékenysége révén vált ismerté. Neve összekapcsolódott a modern elektronikus számítógéppel is.