Rádiójátékok támogatása

Az NMHH Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra Programja átalakult az elmúlt években: a korábban a programhoz tartozó filmes műfajokban az alkotói pályázatok kiírása a Filmkollégium, majd a 2020. január 1-jével létrejött Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. hatáskörébe került, míg a médiaszolgáltatóknak szóló egyéb pályázatok – így a rádió- és televízió állandóműsorszám-támogatások, a rezsi- és a műszaki pályázat – a Médiatanács Támogatási Programjának keretében élnek tovább.
A Médiatanács Támogatási Programjának elérhetőségét itt találja.

A Cserés Miklós-pályázat célja az volt, hogy olyan, az utóbbi évtizedekben megváltozott rádióhallgatási szokásokhoz igazodó dramatizált rádiós hangjáték vagy hangjátéksorozat gyártását támogassa a Médiatanács, amely minden korosztályhoz eljuthat.

A névadóról dióhéjban:

Cserés Miklós rádiórendező, Jászai-díjas, érdemes művész. A színház elméleti kérdései is izgatták, a negyvenes évek első felében érdeklődése mégis elsősorban a „láthatatlan színház” felé fordult. 1942-től dolgozott a Magyar Rádiónál rendezőként, közben 1956–58-ban fődramaturg volt az akkor szárnyait bontogató televíziónál. Pályája legnagyobb sikereit hangjátékok rendezésével aratta.