Magyar Média Mecenatúra: 104 millió műsorkészítésre helyi és körzeti tévéknek

Közzétéve: 2012. szeptember 17.

Helyi és körzeti televíziók hír- és közéleti műsorainak, valamint kulturális magazinjainak nyújt támogatást összesen 104 millió forint értékben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Ez volt az idei pályázat második fordulója a TVALLANDO2012 kódnevű kiírásban. Az első körben – június 13-án – 108,5 millió forint sorsáról döntött a testület.

TV-stúdió (cikkhez belső kép – 587x403)

Hírműsorok és kulturális magazinok gyártására tizennégy médium összesen 80 millió forintos, míg közéleti magazinok készítésére nyolc televízió összesen 24 millió forintos pályázati támogatásban részesült. Előbbi kategóriában tizennégy, a közéleti magazinműsorok esetében nyolc állandó produkciónak ítélt meg különböző összegeket a Médiatanács.

A Magyar Média Mecenatúra négyfordulós pályázatának következő beadási napja október 10-én lesz. A pályázatokat gondozó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a kiírási feltételeket és a fordulók eredményeit a tamogatas.mtva.hu oldalon is közzéteszi.

A jelenlegi döntésről szóló közlemény – benne a nyertesekkel és a megítélt támogatásokkal – a következő linken tekinthető meg: http://tamogatas.mtva.hu/index.php?p=contents&cid=943&m1=34