Internetes gyermekvédelmi munkánkról beszélt Miszlai Róbert

Közzétéve: 2012. október 4.

null
Nem Mindig Hatóság! – Az NMHH internetes gyermekvédelmi tevékenységei címmel tartott előadást „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” nemzetközi konferencián Miszlai Róbert, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Infomédia szabályozási főosztályának igazgatója (képünkön). A témában a Rádió17 közszolgálati adó interjút készített Miszlai Róberttel.

Miszlai Róbert (587x332)

A felvételen a szakember a többi között arról is beszélt, hogy a legfrissebb kutatások szerint mennyit interneteznek a gyermekek naponta, melyek azok a legfőbb veszélyek, amelyek a világhálón leselkednek rájuk, hogyan lehet ezek ellen védekezni, illetve ha már bajba kerültek, hová fordulhatnak segítségért.

Miszlai Róbert beszámolt az NMHH internetes gyermekvédelem érdekében végzett munkájáról, és bemutatta a hatóság által a társadalmi felelősségvállalás keretében üzemeltetett Internet Hotline szolgáltatást is, amely többek között a világhálón fellelhető, kiskorúakra ártalmas, jogsértő tartalmak bejelentésére szolgál.

„Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” konferenciátszeptember 25-én és 26-án rendezte meg Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Magyar Tudományos Akadémia budapesti központi épületében. A konferenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ezúttal is kiemelten támogatta.

A kétnapos rendezvényen több mint nyolcvan magyar és külföldi elméleti és gyakorlati szakember, köztük az NMHH munkatársai tartottak előadást kutatási tapasztalataikról plenáris üléseken és három szekcióban.