Médiatanács: a közös jogállami utat keressük a Klubrádió ügyében

Közzétéve: 2012. november 15.

null

Bizonyára valamilyen súlyos félreértés következménye lehet, hogy a sajtóban a Klubrádió tulajdonosának nyilatkozataként jelent meg az az állítás, mely szerint a rádió használatában lévő budapesti frekvencia ügyében három jogerős ítélet birtokában van. Ugyanis ha a tulajdonos ilyet állított volna, akkor az nem felelne meg a valóságnak.

A Médiatanács őszintén bízik abban, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosainak mai sajtótájékoztatóján elhangzottak nem azt jelentik, hogy a rádió vezetése nem kíván együttműködni a Médiatanáccsal – e kétség kívül összetett jogi kérdéseket felvető helyzetben - a jogállami megoldás megtalálása érdekében.

A Médiatanács reméli, hogy az üzleti vállalkozás vezetőinek célja nem az, hogy ellehetetlenítsék a méltányos és jogszerű megoldás közös megtalálását, hiszen éppen a hatóság tette lehetővé és garantálta majdnem egy tucat intézkedésével azt, hogy a rádió - a frekvenciáért fizetendő díj feléért - szünet nélkül sugározhasson budapesti hullámsávján.

A Médiatanács a mai naptól blogján hozza nyilvánosságra a vitás ügy valamennyi részletét és dokumentumát azért, hogy a közvélemény ne csak a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosainak szempontjából, hanem az objektív tények és hivatalos iratok közvetlen birtokában is megismerhesse ezt a kétségtelenül összetett jogi ügyet.

A Médiatanácsnak továbbra is célja, hogy a közérdeket, a törvényeket és a jogerős bírói ítéleteket a jogállami alapértékeknek megfelelő módon kivétel nélkül minden esetben érvényre juttassa.