Az NMHH és a Médiatanács búcsúzik Szalai Annamáriától

Közzétéve: 2013. április 12.

null
Hosszan tartó, méltósággal és nagy lelkierővel viselt súlyos betegség után, 51 éves korában elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Médiatanács elnöke.

Szalai Annamária

Szalai Annamária sokat tett hazánk modern, közös európai értékeken nyugvó médiaszabályozásának megteremtéséért. Személyében olyan vezetőjüktől búcsúznak az NMHH munkatársai és a Médiatanács tagjai, aki hitt a felelős cselekvésben.

Szalai Annamária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács első elnökeként számos kezdeményezéssel igyekezett megteremteni a partnerségen nyugvó, a felnövekvő generációk védelmét szolgáló és önszabályozásra épülő új, 21. századi médiakultúra létrehozásának lehetőségét.

Betegségét a nyilvánosság előtt is vállalva többször kijelentette, hogy tetteiben és gondolataiban a gyógyulásra, az élet kérdéseire és feladatai ellátására koncentrál. Lelkiereje, felkészültsége, munkabírása sokaknak jelentett példát.

Szalai Annamáriát az NMHH saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásáról a családtagok akaratával összhangban gondoskodik.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság