Újra több ezer emberhez jutott el a digitális átállás és az Internet Hotline üzenete

Közzétéve: 2013. június 21.

null

Június 15-én a a Millenárison, a II. Kerület napján járt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Az elsősorban családoknak szóló rendezvényen a kicsiket játékokkal, szüleiket pedig tanácsadással várták a hatóság munkatársai. A játékok és tájékoztató anyagok két témakört érintettek és népszerrűsítettek; az NMHH internetes forródrót szolgáltatását és az idei év legnagyobb hatósági projektjét, a televíziózás új korszakát jelentő digitális átállást.

kerület napja cikktestbe1

A kerületi programon való részvétellel a hatóság célja az volt, hogy minél többen első kézből juthassanak hozzá azokhoz az információkhoz, amik a zökkenőmentes digitális átálláshoz és a biztonságos internethasználathoz mindenki számára nélkülözhetetlenek.

Ezúttal is sokan látogatták meg az NMHH sátrát, a legkisebbek színezőn és különbségkereső játékon keresztül ismerkedhettek a tudatos és biztonságos internethasználattal és a digitális átállással, míg szüleik az új szolgáltatásokat érintő hasznos információkhoz juthattak hozzá és praktikus tanácsokat kaphattak.

kerület napja cikktestbe 2

A NMHH a digitális átállással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat év eleje óta, minden emberhez igyekszik eljuttatni. A hatóság munkatársai eddig 12 városban szólítottak meg közetlenül több mint 15.000 embert. A kampány nyáron sem áll meg, június 14-15-én a Balatonman triatlonversenyen is ott volt a hatóság, ezen kívül számtalan személyes informálódási lehetősége lesz még minden érintettnek a július 31-i és október 31-i lekapcsolásról és a korszerűbb és élvezhetőbb televíziózásról. Továbbá a legfontosabb tudnivalókat bárki elolvashatja a www.digitalisatallas.hu weboldalon is.

kerület napja cikktestbe3