Nyilvános meghallgatás a 3400-3800 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáról

Közzétéve: 2014. november 4.

null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban Eht.) 39. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezések szerint a jogalkalmazói gyakorlat előkészítésével, kialakításával kapcsolatos szakmai álláspontok és vélemények megismerése céljából

nyilvános meghallgatást tart.

A nyilvános meghallgatás tárgya a 3400-3800 MHz-es frekvenciasáv hasznosítása. A nyilvános meghallgatáson a Hatóság tájékozódni kíván az érintettek előzetes véleményéről az EU-harmonizált 3400-3800 MHz-es frekvenciasáv használatát illetően.

A nyilvános meghallgatást gyártói szakmai fórum előzi meg az érdekeltek szélesebb körű tájékoztatása érdekében.

A szakmai fórumra, illetve az ezt követő nyilvános meghallgatásra 2014. december 4-én a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Rendezvény és Oktatási Központjában (1027 Budapest, Fő utca 80.) kerül sor. A szakmai fórum kezdetének időpontja 10 óra. A nyilvános meghallgatás 11 órai kezdettel kerül megrendezésre.

A nyilvános meghallgatás tárgyával kapcsolatos előkészítő dokumentumokat a Hatóság – az üzleti titok kivételével – legkésőbb 2014. november 24-ig közzéteszi az internetes oldalán.

A Hatóság felhívja az érdekeltek figyelmét arra, hogy álláspontjukat, javaslatukat, észrevételeiket legkésőbb a nyilvános meghallgatáson szóban vagy írásban terjeszthetik elő. A nyilvános meghallgatással kapcsolatban elektronikus dokumentumként a 3400info3800@nmhh.hu e-mail címre beküldött anyagokat a Hatóság legkésőbb a meghallgatást megelőző 8. napig honlapján közzéteszi.

Az Eht. 1. § b)-d) pontjában meghatározott személyek, szervezetek, a berendezésgyártók, valamint a fogyasztói érdekképviseletek részvételi szándékukat kérjük, hogy a 3400info3800@nmhh.hu e-mail címen legkésőbb 2014. november 17-ig jelezzék. A rendezvény nem sajtó nyilvános.

A nyilvános meghallgatásról a Hatóság összefoglalót készít, amely tartalmazza az előterjesztett, illetve elhangzott észrevételeket és javaslatokat, kivéve az észrevételt vagy javaslatot tevő által üzleti titoknak minősített adatokat. Az összefoglalót a Hatóság a meghallgatás időpontját követő harminc napon belül közzéteszi internetes honlapján.