Kovács Endre a közszférából elsőként nyerte el az Év Projektmenedzsere Díjat

Közzétéve: 2014. november 4.

A Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan november 4-én immár tizennegyedik alkalommal adták át Budapesten a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett az „Év Projektmenedzsere Díjat” az év legjobb csúcsirányítójának. Kovács Endre, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) projekt koordinációs főosztályvezetője a közszférából elsőként vehette át a díjat az Országos Digitális Átállás Projektben nyújtott kiváló munkájáért.

Az Országos Digitális Átállási Projekt sikere bizonyította, hogy ez a szervezeti forma képes egy ekkora nagyságrendű, komplex, sok szakértő és szervezet harmonikus együttműködését igénylő munka elvégzését biztosítani és ezzel a tapasztalattal is erősíteni a szervezet belső munkavégzési tevékenységét. A díj mutatja, hogy az NMHH kiemelten fontosnak tartja az infokommunikációs és média szakterület további fejlődéséhez a megfelelő képzettségű és tudású szakemberek bevonását a köz- és az üzleti szféra projektjeibe, valamint a projektmenedzserek magas szintű tudásának alkalmazását a gyakorlatban.

Kovács Endre
(Fotó: Sebestyén Gábor)

A Magyar Tudományos Akadémián a Nemzetgazdasági Minisztérium védnökségével megrendezett eseményen Lenner Áron Márk, a belgazdaságért felelős helyettes államtitkár beszédében üdvözölte a kezdeményezést, miszerint a szakma minden évben hivatalosan is elismeri egy-egy kiváló projektmenedzser képességeit és eredményeit. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla díja a magyarországi projektmenedzsment élet egy-egy szakemberének elismerése, és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása is a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

Projektmenedzsment Kiválóság Tábla

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjai, alapítói a magyar projektmenedzsment élet iránt elkötelezett civil szervezetek, akik a díjjal is hozzá kívánnak járulni a magyarországi projektmenedzsment kultúra fejlődéséhez. A Tábla az alábbi projektmenedzsment szakmai szervezetek képviselőiből áll: Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ), PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Budapest), Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ), HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK), Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), Projekt Menedzsment Mesterség Kitűnőségéért Alapítvány (IPMACERT), Építéstudományi Egyesület (ÉTE).