Hírközlési konzultáció az európai uniós elektronikus hírközlési keretszabályozásról

2015. július 3.

A 2002-es európai uniós elektronikus hírközlési keretszabályozást legutóbb 2009-ben vizsgálták felül és szabták hozzá a kor követelményeihez. Az időközben eltelt 6 év alatt a piaci környezet nagymértékben átalakult, ezért szükséges a szabályozás ismételt felülvizsgálata.
Az új tervezetet az Európai Bizottság 2016. első félévében mutatja be, ezután indulnak a tárgyalások a Tanácsban és az Európai Parlamentben. Az új szabályokat várhatóan 2018-ban fogadják majd el, és 2020-tól kell átültetni azt a nemzeti jogrendszerekbe.

Az NMHH több uniós fórumon is következetesen képviseli a szakmai álláspontot és fontosnak tartja az érdekeltek véleményének az uniós döntéshozatali rendszerbe való becsatornázását.

Ennek érdekében készítettünk egy konzultációs dokumentumot, amelyben 2015. szeptember 10-ig várjuk az érintettek véleményét, észrevételeit. Célunk, hogy a beérkezett észrevételeket a 2016 első félévében induló uniós tárgyalások előkészítése során, majd a jogszabálytervezet megjelenését követően a tárgyalások alatt is felhasználjuk.

Észrevételeiket az eukeretszab_konzultacio@nmhh.hu címre várjuk 2015. szeptember 10-ig.
Bízunk abban, hogy a hazai iparági együttműködés hozzá tud járulni egy új, korszerű európai szabályozási rendszer megteremtéséhez.

A konzultáció során beérkezett észrevételek összefoglalóját a kapcsolódó mellékletek menüpontból tölthetik le.