Nyilvánosak a 3400-3800 MHz frekvenciasáv árverésidokumentáció-tervezetéről megtartott konzultáció szakmai anyagai

Közzétéve: 2016. március 31.

null

A kérdés-válasz dokumentum, a konzultációról készült összefoglaló és a konzultáción bemutatott prezentációk is elolvashatók.

Az értékesítési folyamat átláthatóságának biztosítására és a piaci igények felmérésére, valamint a szakmai észrevételek meghallgatására és megfontolására a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (NMHH) szakmai konzultációt tartott 2016. március 22-én. Az NMHH a 3400-3800 MHz frekvenciasáv frekvenciahasználati jogosultsága értékesítési folyamatának részeként, konzultáción ismertette a 3400-3800 frekvenciasáv műszaki jellemzőit, a frekvenciablokkok jövőbeli használatát és a használat körülményeit, továbbá az árverés eljárásrendjét, formáját, alapvető szabályait és a licitek értékelésének módszerét.

Az NMHH spektrumértékesítésének fontos elemeként megszervezett konzultáción szóban vagy a konzultáció napjáig írásban minden érdeklődő megfogalmazhatta kérdéseit. Mindezen túl a kiírási dokumentáció tervezetének közzétételétől számított 20 napon belül, március 30-ig bárki küldhetett írásban észrevételt az NMHH-nak. A kiírási dokumentáció tervezetével kapcsolatban írásbeli kérdés az NMHH-hoz nem érkezett, a konzultáción szóban két kérdés hangzott el. Az NMHH a kérdés-válasz dokumentumot, a konzultációról készült összefoglalót és a konzultáción bemutatott prezentációkat minden érdeklődő számára hozzáférhetővé teszi, a teljes anyag a „Kapcsolódó dokumentumok” címszó alatt (jobbra) letölthető.