Animációs filmfesztivál támogatásáról döntött az NMHH Médiatanács

Közzétéve: 2017. szeptember 26.

Heti ülésén helyi rádiós frekvenciákra érkezett pályázatok alaki érvényességéről, hálózatba kapcsolódásról és fesztiváltámogatásról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Az RTL Klub helytelen termékmegjelenítés miatt bírságot kapott.

A grémium döntött róla, hogy idén is közreműködik az október 18–21-i, budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, és az együttműködés keretében jutalmat ajánl fel a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar film alkotójának járó Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség voksai alapján legnépszerűbb magyar meseanimációnak járó Csermák Tibor-díj nyerteseinek összesen 1,5 millió Ft értékben. Tavaly ezeket a díjakat Tóth Luca (Superbia), Bucsi Réka (Love), valamint – megosztva – Bárczy Örs (Hey Deer!) és Gelley Bálint Farkas (Átjáró Másvárosba – Első fejezet: Közbenjáró) kapta.

A tanács összesen 400 ezer forint bírsággal sújtotta az RTL Klubot, mert a Bringasáv című műsor áprilisi és májusi adásainak hatósági ellenőrzése során egyrészt indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására, másrészt a törvény szellemébe ütköző módon ösztönzött a támogató cég termékének megvásárlására.

A Nagykanizsa 95,6 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiatanács elfogadta a dtm Media Hungary Kft. hiánypótlását, és nyilvántartásba vette a pályázót. Így tett a testület a Telkibánya 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiahíd Kft.-vel is, amely egyedüliként nyújtott be pályázatot, és megfelelt az alaki vizsgálaton. A tanács a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft., illetve a Radio Plus Kft. közös kérelmére október 15-től engedélyezte a Zalaegerszeg 95,1 MHz és a Budapest 96,4 MHz rádiós jogosultság hálózatba kapcsolódását, és az előbbi Egerszeg Rádió helyett 95,1 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást.