Megjelent a Médiatanács Mecenatúra 2018 katalógusának online verziója

Közzétéve: 2018. július 4.

Idén a Médiatanács immár 4. alkalommal mutatta be – először a Kvótafórum szakmai közönségének – magyar-angol kétnyelvű kiadványát, a Mecenatúra 2018 katalógust, amely áttekintést nyújt a Magyar Média Mecenatúra programban az elmúlt hét évben támogatott alkotásokról. Az idei, közel 400 oldalas kiadványban 1057 alkotás mutatkozik be, amely mostantól online is lapozható.

Mecenatúra 2018 című kiadvány a korábbi évekhez hasonlóan tartalmazza az alkotók nevét, az alkotás hosszát, a produceri iroda nevét és elérhetőségét, a televíziós bemutatók időpontját, helyét, a fesztiválszerepléseket, az elnyert díjakat, a Magyar Média Mecenatúra programban elnyert pályázati összeget, valamint a pályázat évét és típusát.

Mivel a legtöbb alkotásról jóval több információ (képek, trailerek, fesztiválszereplések) áll rendelkezésre, mint amennyit a kötet terjedelmi okokból kifolyólag kezelni képes, ezért az alkotásokhoz QR-kód is tartozik, így az érdeklődők további információkat kaphatnak a filmekről a Médiatanács Pályázati Tükör honlapjára jutva.

Az NMHH Médiatanácsának szándéka szerint a kötet elősegíti a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott filmek hazai és nemzetközi fesztiváloztatását, értékesítését is. A Médiatanács a kiadványt eljuttatja - többek között – az országos és helyi  médiaszolgáltatók vezetőihez, a fontosabb hazai és külföldi fesztiválok szervezőihez,  a külföldi magyar kulturális intézetekhez. A testület a fontosabb hazai közéleti szereplőket és döntéshozókat is tájékoztatja abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar filmes és rádiós alkotásokra.

Érdemes szemezgetni az alkotások között, hiszen a Magyar Média Mecenatúra program működésének első 7 évében született televíziós játékfilmek, animációs filmek és sorozatok, kísérleti- és kisjátékfilmek, ismeretterjesztő filmek, dokumentumfilmek, online, lekérhető tartalmak, történelmi dokumentumfilmek és rádiójátékok közel 1300 hazai és nemzetközi fesztiválon szerepeltek sikerrel, és több mint  300 díjat nyertek el.”