PC-Adatcsere program v.6.2.4 – teljes telepítőkészlet, felhasználói és telepítő útmutató

Legutóbb frissítve: 2023. március 30.

Az NMHH elkészíttette a PC-Adatcsere program 6.2.4 verzióját, melynek teljes, illetve verzió frissítést biztosító telepítőkészlete innen az oldalról tölthető le.

Postai szolgáltatóknak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) postafelügyeleti tevékenységének támogatásához, valamint a postai szolgáltatók egyszerűbb és teljes körű adatszolgáltatásához az NMHH elektronikus adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX: törvény (a továbbiakban: Postatv.) 65. § (2) bekezdése és a 6/2017. számú NMHH rendelet 6. § (1) bekezdése alapján.

Az elektronikus adatokat XML formátumban, megfelelő struktúrában kell elkészíteni, és a PC adatcsere program segítségével xml file formátumba alakítva, vagy a szükséges informatikai feltételek rendelkezésre állása esetén már eredendően xml formátumban előállítva kell eljuttatni az NMHH részére. Az XML állomány elkészítéséhez nyújt támogatást a PC-Adatcsere program.

FMS rendszerhez

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az FMS rendszert (Frequency Management System) használja frekvenciagazdálkodási tevékenységének végrehajtásához. A gyorsabb ügyintézés és a kevesebb papírmunka érdekében az FMS program-rendszerben is elektronikus adatszolgáltatást rendszeresített a műsorszóró, az URH rádiótelefon és a mikrohullámú engedélyezési eljárásokban. Ezekhez kidolgoztatta és létrehozatta az új adatkommunikációs állományok struktúráját és feldolgozási folyamatát.

Ez a program verzió használandó az FMS rendszer új verziójához annak érdekében, hogy a meghirdetett új funkciók (kérelem módosítás, meghosszabbítás, törlés) használatának támogatása biztosított legyen.