Továbbra is mentesülnek a kereskedelmi rádiók és televíziók a médiaszolgáltatási díjfizetés alól

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleménye

Közzétéve: 2021. április 9.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tájékoztatja az érdekelteket, hogy 2021. április 8-án hatályba lépett a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettségre vonatkozó szabályainak a veszélyhelyzet során történő eltérő alkalmazásáról szóló 165/2021. (IV. 7.) Korm. rendelet.

A kormányrendelet értelmében a kereskedelmi lineáris médiaszolgáltatók 2021. január 1. napjától, a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti, a SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnésének napja szerinti negyedév végéig mentesülnek a negyedéves médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettség alól.

A kormányrendeletben foglaltaknak eleget téve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a 2021. év első negyedévére vonatkozóan már befizetett médiaszolgáltatási díjakat, a veszélyhelyzet megszűnésének napja szerinti negyedévet követő negyedévre esedékes médiaszolgáltatási díjban elszámolja a médiaszolgáltatásra jogosult javára.

A 2021. évi második negyedéves médiaszolgáltatási díjat nem kell befizetni.