Az NMHH elnöke fogadta az EBESZ választási megfigyelőit

Közzétéve: 2022. január 20.

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke január 19-én fogadta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) választási megfigyeléssel foglalkozó delegációját.

Koltay András, az NMHH elnöke (balra) Vladimir Miszevet, az EBESZ ODIHR vezető tanácsadóját hallgatja 2022. január 19-én Budapesten, az NMHH Ostrom utcai székházában

Meaghan Fitzgerald, a delegáció vezetője elmondta, legfontosabb feladatuk az áprilisi országgyűlési választásokra, azon belül a választási kampányra vonatkozó jogi szabályozás és az érintett szereplők (a kormány, a politikai pártok, a civil szervezetek, az állami szervek képviselőinek) megismerése, valamint a választási környezet feltérképezése.

Koltay András tájékoztatta a vendégeket az NMHH, illetve a Médiatanács vonatkozó feladatairól a választási kampány idején. A hatóság legfontosabb teendője a politikai reklámok megfelelő besorolásának ellenőrzése, illetve a tájékoztató műsorszámok kiegyensúlyozottságának felügyelete.

A megbeszélésen az online platformokra vonatkozó EU szabályozás folyamatban lévő reformja, illetve a médiahatóságnak a majdan elfogadandó rendelet nyomán formálódó lehetséges jövőbeni feladatai is szóba kerültek.