E-Papír a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál

Közzétéve: 2022. március 11.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hatóság bevezeti az általános célú kérelem űrlap (e-Papír) használatát. A szolgáltatás indulásának tervezett időpontja 2022. április 1. Az e-Papír űrlapok elérhetőségének, a szolgáltatás élesítésének pontos időpontjáról a Hatóság a későbbiekben ad tájékoztatást.

Az éles indulást követően az ügytípusok, illetve az ügyintézéshez szükséges űrlapok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa mint címzett szerv kiválasztását követően érhetőek el a központi e-Papír ügyintézési felületen. Azokban az ügyekben, amelyekhez a rendszerben nem érhető el külön űrlap, a beadványok a Hatóság máshova nem sorolt ügyeire rendszeresített űrlapon nyújthatók be.

Keresetlevél benyújtása e-Papíron

A Hatóság közigazgatási döntéseivel szemben a bírósági felülvizsgálat érdekében az arra jogosultak a keresetleveleket e-Papír útján nyújthatják be a fenti időponttól. A keresetlevelet és mellékleteit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mint címzett szerv kiválasztását követően a „Kereset benyújtása a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntésével szemben” megnevezésű e-Papír űrlaphoz lehet csatolni, amelyet a Hatóság a beérkezést követően a perjogi szabályok szerint továbbít a hatáskörrel rendelkező bírósághoz.

Az e-Papír benyújtó felület linkje: https://epapir.gov.hu/