Az EBESZ sajtószabadságért felelős képviselőjét fogadta az NMHH elnöke

2022. november 21.

A Hatóság feladatairól, a magyar médiapiac sokszínűségéről, a közszolgálati médiumok jelentőségéről, valamint a Médiatanács működéséről tartott megbeszélést Koltay András, az NMHH elnöke és Teresa Ribeiro, az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) sajtószabadságért felelős képviselője.


Az NMHH elnöke és az EBESZ delegációja tárgyal

A megbeszélésen Koltay András tájékoztatást adott az NMHH felépítéséről, feladatairól, ismertette a hatósági munka jogszabályi hátterét, valamint kitért a Médiatanács működésére is, hangsúlyozva, hogy a tagok tevékenységükben nem utasíthatók, függetlenségüket széleskörű garanciák védik.

EBESZ 3

Teresa Ribeiro és kollégái az NMHH elnökével folytatott megbeszélésen

 Az EBESZ-képviselő kérdésére válaszolva az NMHH elnöke kifejtette: a magyar médiapiac kifejezetten sokszínű, az online térbe és a televíziók, rádiók piacán is nagyon sok szereplő versenyez a nézők, olvasók figyelméért.  A megbeszélésen Teresa Ribeiro kitért arra is, hogy a médiapluralizmus hangsúlyos eleme az erős és független közszolgálati média. Koltay András ezzel egyetértve elmondta, hogy a magyar közszolgálati média finanszírozása stabil, a tulajdonosi feladatokat ellátó Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumába az országgyűlési pártok delegálhattak tagokat. 

EBESZ 2

Koltay András, az NMHH elnöke az EBESZ képviselőjével folytatott megbeszélésen