Az NMHH védelmi szerepéről, illetve a 2023-2026-os stratégiájáról is beszélt Dr. Koltay András elnök a Mokkában

Közzétéve: 2022. december 21.

„Szabadság és biztonság a digitalizáció világában” – ez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2023-2026-os stratégiájának jelmondata, amiről bővebben a TV2 Mokka című műsorában beszélt Dr. Koltay András, az NMHH elnöke december 21-én.

Az online világ egyre több veszélyt hordoz  félrevezető kereskedelmi gyakorlatok, álhírek, gyermekek kizsákmányolása  ezért kiemelkedő feladat, hogy egyensúlyt teremtsünk” – mondta a Mokka stúdiójában Koltay András.

Az NMHH elnöke beszélt az online platformok szabályozásának fontosságáról, a hatóság védelmi szerepéről, a médiatudatosság megerősítéséről, valamint a 10 év után újra megjelent Médiapiaci Jelentésről is.

Magyarországon a digitális írástudás az Európai Uniós átlag szintjén, vagy egy kicsit az alatt van, vagyis sok teendője van a hatóságnak és a médiának egyaránt. Fontos, hogy kapjunk egy átfogó képet a magyar médiapiac helyzetéről, bemutatva annak sokszínűséget, és a médiafogyasztás a módját – mondta az NMHH elnöke.

A stúdióbeszélgetésben kitértek arra is, hogy ma a magyarok átlagosan 4,5 órát töltenek a televízió előtt, de az internethasználat ideje is szorosan követi a tévénézésre szánt időt, melynek átlaga 3,5 óra.