Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Közzétéve: 2023. március 17.

Véglegesítette a Médiatanács a Veszprém 103,1 MHz helyi frekvencia pályázati felhívását. A frekvencián helyi kereskedelmi rádiót működtet a Veszprém Rádió Kft., amelynek engedélye azonban június 25-én lejár.

A hatóság tavaly októberben tette közzé a 2023. június 26-tól indítható rádiószolgáltatási lehetőség pályázati felhívását, amely eredménytelenül zárult. Az új felhívás a hálózatba kapcsolódás és vételkörzet-bővítés lehetővé tételével módosult, és változott a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok pályázati értékelése is.

A Debrecen 94,4 MHz körzeti vételkörzetű frekvencia közösségi rádiós használatára 2022. szeptember 2-án tett közzé pályázati felhívást az NMHH. A pályázat rádiópályázatát az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. nyerte meg. A jogosultság 2023. március 21-től legfeljebb 10 évre szól. A szolgáltató ajánlata egy miskolci és mezőkövesdi médiaszolgáltatással közös hálózatba kapcsolódásra irányul, a hatóság ezért a hálózatba kapcsolódást is szerződéstervezetben rögzíti.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.