Három szolgáltató vesz részt a 32 GHz-es frekvenciasáv árverésén

Közzétéve: 2023. április 3.

Az eljárás összes dokumentuma
A 32 GHz-es frekvenciasáv rádióspektrum-használati jogosultsága tárgyában kiírt árverési eljárásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (NMHH) árverési nyilvántartásba vette a Magyar Telekom Nyrt.-t, a CETIN Hungary Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Zrt.-t április 3-án. Az eljárás az ajánlatok bontásával és értékelésével folytatódik.

A frekvenciasávban az NMHH által meghatározott értékesítési egységek árverésére március 13-án három szolgáltató nyújtotta be jelentkezését elektronikus úton.

A jelentkezések részét képező részvételi jelentkezések közjegyző jelenlétében történő bontását követően, március 14-én megállapításra került, hogy a Magyar Telekom Nyrt., a CETIN Hungary Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. nyújtotta be jelentkezését az eljárásra.

A részvételi jelentkezések alaki érvényességi vizsgálatának eredménye alapján április 3-án az NMHH mindhárom jelentkezőt árverési nyilvántartásba vette. 

Az eljárás a jelentkezés során benyújtott ajánlatok bontásával és azok értékelésével folytatódik.

Az NMHH az árverés lezárását követően tájékoztatást nyújt arról, mely szolgáltató, milyen áron, mennyi frekvenciamennyiséget szerzett.

A 32 GHz-es frekvenciasávban most értékesítésre kerülő rádióspektrum-használati jogosultságok a szerzés időpontjától számított tizenöt évig lesznek érvényesek, és egyszer öt évvel meghosszabbíthatók.