Médiatanács: lezárult a kecskeméti rádiós frekvenciapályázat

Közzétéve: 2023. július 6.

Körzeti vételkörzetű kereskedelmi rádiót működtethet decembertől a kecskeméti 96,5 MHz rádiós frekvenciapályázat nyertese – közölte az NMHH Médiatanácsa.

A Kecskemét 96,5 MHz-es rádiós frekvencián jelenleg a Gong Rádió Kft. folytat médiaszolgáltatást. A Médiatanács 2011-ben kötött szerződést a szolgáltatóval. A jogosultság vételkörzete 2012-ben a nagykőrösi, majd 2014-ben a gyömrői és a csongrádi frekvenciákkal bővült. A keceli, a bajai és a solti frekvenciákkal hálózatba kapcsolt szolgáltatás alapjogosultsága december 13-án lejár. Mivel a Médiatanács a jogosultságot egy alkalommal már megújította, a testület március 10-én pályázati felhívást tett közzé a frekvencia legkorábban december 14-vel kezdődő használatára. A pályázati ajánlatok benyújtásának napján, április 19-én egyedüli pályázóként az Echo Penisola Kft. nyújtott be pályázati ajánlatot.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.