Együttműködési megállapodást kötött az NMHH a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel

Közzétéve: 2023. július 20.

Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A PPKE képviseletében Kuminetz Géza György rektor, az NMHH részéről Koltay András elnök látta el kézjegyével a megállapodást.

Koltay András, az az NMHH elnöke és  Kuminetz Géza György, a PPKE rektora

Koltay András, az az NMHH elnöke és  Kuminetz Géza György, a PPKE rektora

Egyetemi kapcsolatainak bővítése és stratégiai szintre emelése érdekében az NMHH együttműködési megállapodást kötött a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel. A megállapodás keretében a felek a média és hírközlés területén megvalósuló magas szakmai színvonalú szakemberképzés érdekében történő együttműködés mellett kötelezték el magukat. Az együttműködés fő területeit oktatási programok közös kialakítása, képzések és továbbképzések szervezése, közös kutatási és a szakértői tevékenység folytatása, továbbá szakmai rendezvények és publikációk, tudományos munkák együtt történő megvalósítása képezik.

PPKE_NMHH_2023_2.jpg

Az együttműködés első évében az NMHH támogatásának köszönhetően többek között a mesterséges intelligencia és a jog kapcsolatát, valamint a mesterséges intelligencia igazságszolgálatás szolgálatába állításának jogi és etikai kérdéseit vizsgáló kutatási program indul, valamint megtörténik a közös projektek megvalósításához szükséges szakirodalmi adatbázisok elérhetővé tétele. Megvalósul továbbá a nyelvhasználat nemzeti és globális alkotmányos szempontjait vizsgáló kutatás, valamint a jogtörténet tanulságainak a hatályos jogra, a jogalkotásra, a jogalkalmazásra és a mai jogalkalmazókra gyakorolt hatását a hírközlési, a médiajog, a verseny- és fogyasztóvédelmi politika, valamint az ezekkel kapcsolatos tudományok területén is vizsgáló nemzetközi konferencia is megrendezésre kerül.