Elstartolt az NMHH Partneriskola Programja

Közzétéve: 2024. június 1.

Szakmai konferencia keretében mutatta be május 31-én az NMHH a digitális gyermekvédelem területén meghirdetett legújabb kezdeményezését, a Partneriskola Programot.

Koltay András, az NMHH elnöke nyitotta meg az NMHH Esztergomi úti épületében rendezett szakmai konferenciát. A képre kattintva galéria nyílik

Koltay András, az NMHH elnöke nyitotta meg az NMHH Esztergomi úti épületében rendezett szakmai konferenciát. A képre kattintva galéria nyílik

A huszonhárom oktatási intézményt felölelő együttműködés kialakításával az NMHH stratégiai jelentőségű célja, hogy az alapfokú és középfokú oktatási intézményekben is elősegítse a hazai médiaműveltség-fejlesztés és digitális tudatosságnövelés folyamatát, hiszen a szülők mellett a pedagógusoknak is meghatározó és megkérdőjelezhetetlen szerepük van a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelésében.

A korábban már elindított Net-Coach felnőttképzési program, valamint a szülőket célzó Mobil a családom? előadás-sorozat mellett a most induló kezdeményezés keretében az NMHH fő célja, hogy az intézményekkel olyan együttműködést hozzon létre, amely a kölcsönös tudásmegosztáson és a felek mindegyike számára hasznosítható eredményeken alapul.

A partnerség lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekek médiaműveltségét és digitális tudatosságát a médiahatóság és az oktatási intézmények egymás tapasztalataira építve, közösen fejleszthessék, valamint ebben a tevékenységben a gyermekek és a pedagógusok nézőpontja is minél inkább érvényesülhessen.

Az együttműködés keretében az NMHH minél szélesebb körben támogatni kívánja a diákokat és a pedagógusokat, és határozott célja, hogy aktívan hozzájáruljon az intézményekben folyó médiatudatosságot fejlesztő foglalkozásokhoz is.