Átláthatóbb telefonos adományozás

Társadalmi egyeztetés kezdődik két NHMM-elnöki rendelet tervezetéről

Közzétéve: 2011. augusztus 12.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnökének két rendelettervezetét bocsátotta társadalmi egyeztetésre pénteken a hatóság. Ezek a telefonos adománygyűjtés szabályait rögzítik.

Az előző jogszabály módosítását a telefonon történő adománygyűjtés részletesebb és áttekinthetőbb szabályozásának igénye indokolja.

A telefonos adománygyűjtés az elmúlt időszak sajnálatos tragédiái miatt egyre nagyobb szerephez jutott. A szolgáltatók, az adománygyűjtők és az adományozók részéről is megfogalmazódott, hogy szükség van egy átláthatóbb és részletesebb szabályozás kidolgozására. Központi kérdéssé vált továbbá az adományok minél hatékonyabb és gyorsabb célba juttatása is.

A tervezett jogszabály-módosítások révén egyszerűsödhet a telefonon keresztüli adományozás rendszere, csökkenthetőek az esetleges visszaélések. A 1357-es hívószámon létrejöhet a Nemzeti Összefogás Vonala, ami a jövőben folyamatosan működhet, és minden szolgáltató hálózatából el lehet majd érni. A központi szám gyorsabbá és átláthatóbbá teheti az adományozás rendszerét.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság rendelettervezeteiről a hatóság 2011. augusztus 27-ig várja a véleményeket.

A dokumentumok az NMHH főoldaláról a www.nmhh.hu >  NMHH a közönségért >     Jogszabályok >     NMHH-rendeletek >     Társadalmi egyeztetés alatt… > útvonal használatáva olvashatók. 

 

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Szóvivői iroda
Cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
Telefon: (36 1) 457 7945
E-mail:
sajto@nmhh.hu
Web: www.nmhh.hu | www.mediatanacs.hu
Blog: http://mediatanacs.blog.hu
Csatlakozzon hozzánk a Facebookon:
az NMHH a Facebookon | a Médiatanács a Facebookon
Iratkozzon fel YouTube-csatornánkra:
az NMHH YouTube-csatornája | a Médiatanács YouTube-csatornája