Katonai frekvenciagazdálkodási konferencia 2017

Az esemény helyszíne: HM Dózsa György úti objektum
Budapest, XIII., Dózsa György út 51.
Az esemény időpontja: 2017. május 11.
10:00–16:00

Vári Péter, Balogh János (NMHH) és Vass Sándor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar tagja

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese, Balogh János, az NMHH nem polgári frekvenciagazdálkodásért felelős főosztályvezetője és Vass Sándor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökségének vezetője

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezésében került megrendezésre a Magyar Honvédség frekvenciagazdálkodási konferenciája, „A katonai frekvenciagazdálkodás aktuális helyzete” címmel a HM Dózsa György úti objektumában. Az immár hagyományosan három évente megrendezésre kerülő konferenciára a katonai frekvenciagazdálkodásban érintett NMHH szervezeti egységek vezetői és munkatársai is meghívást kaptak Vári Péter főigazgató-helyettes úr vezetésével.

A rendezvényt Baráth Ernő ezredes úr a dandár parancsnoka nyitotta meg, majd a rendezvény fővédnöke Vass Sándor dandártábornok úr, a Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke köszöntötte a konferenciát. Köszöntőjében elismerő szavakkal szólt az NMHH részéről, immár huzamosabb ideje megnyilvánuló szakmai támogatásról és nagyfokú együttműködésről.

A Magyar Honvédség számos alakulatától érkeztek érdeklődő tisztek és altisztek, akik katonai beosztásuk révén érintettek a katonai frekvenciahasználatban.

Az NMHH részéről több előadás is elhangzott az Infokommunikációs Erőforrások Divízió munkatársai részéről, illetve a szervezett szakmai bemutató keretében a Mérésügyi Főosztály két mérő kocsit is bemutatott, amit nagy érdeklődéssel fogadtak a résztvevők.

Az NMHH munkatársai előadásokat tartottak a frekvenciagazdálkodás nemzetközi szintereiről, a mérőszolgálatról, valamint a frekvenciagazdálkodást segítő szoftverekről.

A honvédség rádióberendezés beszállítói közül több, általunk is jól ismert cég állított ki. A Totaltel Kft. előadást is tartott a 2019-re tervezett 15 GHz-es mikrohullámú rendszer átállási terveiről.

A rendezvény főszervezője, Deli István őrnagy megbízott frekvenciagazdálkodási főnök a résztvevők visszajelzései alapján eredményesnek minősítette a konferenciát és ígéretet tett, hogy a hagyományt folytatva három év múlva várhatóan újra megszervezik azt.