Szakmai tájékoztató a WRC-23 Rádiótávközlési Világértekezlet előkészítésének helyzetéről

Az esemény helyszíne: Danubius Hotel Helia
1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.
Az esemény időpontja: 2022. október 11.
10:00–14:00

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a WRC-23 felkészülés helyzetéről tájékoztatót tart, melyre meghívja az érintett piaci szereplőket és szakmai szervezeteket. A rendezvényen a WRC-23 előkészítésében résztvevő szakértők tájékoztatást adnak az egyes napirendi pontokhoz tartozó vizsgálatok jelenlegi helyzetéről, a felkészülés során felmerülő vitás kérdésekről, valamint a CEPT (Postai és Távközlési Igazgatások Európai Értekezlete) szinten már előzetesen kialakított közös álláspontokról.

A szakmai tájékoztató

  • időpontja: 2022. október 11., 10.00 óra (helyszíni regisztráció 9.00 órától),
  • helyszíne: Danubius Hotel Helia (1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.) konferenciaterme.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy az érdekeltek részvételi szándékukat a szeremi@nmhh.hu e-mail-címen legkésőbb 2022. október 6-ig jelezzék!

Az előző WRC-n (WRC-19) elfogadott napirendi pontok szerinti témakörök tárgyalása már közvetlenül a WRC-19-et követően megkezdődött a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) különböző régióiban. Európában a Postai és Távközlési Igazgatások Európai Értekezlete (CEPT) által létrehozott, különböző témák szerinti munkacsoportban folyik a felkészülés, az elvégzett vizsgálatok alapján megkezdődött a WRC-23 napirendi pontokhoz kapcsolódó szakmai háttéranyagok és európai közös javaslatok kidolgozása.

A rádiózás hosszú távú szabályozásáért felelős Rádiótávközlési Világértekezlet következő ülése (WRC-23) Dubaiban lesz 2023. november 20. – december 15. között, az Egyesült Arab Emírségek meghívásának eleget téve. A WRC a következő évekre alapvetően meghatározza a spektrumpolitikai kereteket, elfogadja a frekvenciasávok felhasználásával kapcsolatos új műszaki, szabályozási és eljárásrendi kérdéseket.